ane marie

søndag 18. juni 2006

Idag våknet jeg av motoren til naboens gressklipper. Vanligvis, særlig på lørdager å sånn, syns jeg det er ganske koselig å våkne til gressklipping og snekring og hamring... Men siden det er søndag idag... så er jeg så konservativ at jeg faktisk ble litt irritert der jeg lå. "Du skal holde hviledagen hellig" sa Gud, og trodde vel vi mennesker kom til å bli glade for dette påbudet. Og det skulle være til vårt eget beste, fordi vi trenger å hvile iblant fra travelheten vår. Gjøre litt andre ting enn vanlig... Bare være til lissom... Men så er det ikke helt sånn for ola nordmann. Til og med butikkene vil vi ha åpne på søndager! Fysj og fy - det er jeg HVERTFALL imot... Da blir det jo ingenting forskjell på søndag og tirsdag og torsdag da. Og når det gjelder naboens gressklipping, så har jeg den norske lov på min side til og med, for der er det nemlig en lov om noe så fint som helligdagsfred! Men iallefall; hold hviledagen hellig 1) for Guds skyld, 2) for din egen skyld og 3) for andre menneskers skyld.

Noen tips til hva man kan bruke helligdagen til:
- gå i kirken
- dra på kaffetur med besteforeldrene dine
- ringe til en venn du ikke har snakket med på lenge
- besøke tante og onkel
- gå på fjelltur
- skrive et brev
- spille spill
- ta kveldsbad

- lese en bok
- plukke rips og spise det med vaniljesaus på
- skrive et bloginnlegg...
- bake en kake, og invitere noen på den

...flere gode forslag...??


4 Comments:

At 19 juni, 2006 13:49, Anonymous Anonym said...

veldig enig med deg Ane...hold hivledagen hellig!!! Jeg har vært hos tannlegen i dag-grusomt og humøret sank betraktelig...uff uff, og nå venter en syv timers vakt med gamle damer...denne dagen blir bare bedre og bedre!! Gøy med bilder fra tur..så veldig deilig ut:) Vi ses neste helg i "nord"...moro moro:) nyt ferien!! snakkes-hils, klem Karianne

 
At 19 juni, 2006 15:47, Blogger ane marie said...

å stakkars, tannlegen hørtes ikke så særlig stas ut akkurat - men godt å få gjort... Gamle damer kan jo alltids få humøret opp igjen! ;) Lykke til på jobb! Jeg begynner neste uke jeg..

Gleder meg til bryllup - det blir bra vettu! Skal du sitte på nedover på søndag?? Vi har rom for festlighetene dine;) hehe - snakkes!!

 
At 20 juni, 2006 21:36, Anonymous Anonym said...

hei!
fine bilder..
klem fra Marie

 
At 24 april, 2007 17:03, Anonymous Anonym said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Tennis backhand tips Hypnosis to help stop smoking Cannon mp500 ink cartridges Company in miami moving Safety of valtrex during pregnancy buspar jeep air suspension cialis online los angeles culinary school

 

Legg inn en kommentar

<< Home